Over mij

Over mij

Sinds mei 1994 heb ik mijn diploma logopedist/akoepedist en vanaf januari 1995 ben ik als zelfstandig logopedist werkzaam in de logopedische praktijk.

Na de eerste jaren vooral met kinderen gewerkt te hebben is mijn interesse ontstaan voor lees- en schrijfproblemen en dyslexie. In 2001 ben ik mezelf echt gaan specialiseren in deze problematiek en van september 2009 tot en met juni 2011 heb ik de Master Special Educational Needs (dyslexiespecialist) gevolgd bij Fontys Hogeschool OSO. Ik sta geregistreerd in het dyslexiedeskundigenbestand van onze beroepsvereniging de NVLF.
Ik werk in de praktijk met kinderen met problemen in de taalontwikkeling/taalontwikkelingsstoornissen en meertaligheid. Maar uiteraard ook kinderen met problemen in lezen, de spelling, het begrijpend lezen en kinderen met dyslexie. Ook kleuters die het leren van de letters en alle opdrachtjes die daarmee samenhangen lastig vinden, vind ik erg leuk om te begeleiden. De afstemming hierin met de ouders en de leerkrachten is hierin van groot belang en ik probeer hierin zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat er in de klas wordt aangeboden. Daarnaast kan ik ook goed uit de voeten met kinderen met problemen in het werkgeheugen, het auditieve geheugen en de auditieve verwerking. En begeleid ik kinderen met problemen in de executieve functies. Dit gaat altijd in samenspraak met de ouders en met school. Naast het begeleiden van kinderen en hun ouders vind ik het ook erg leuk om bezig te zijn met het runnen van de praktijk en het actief bezig zijn met de ontwikkelingen in ons vakgebied met bij- en nascholing. 

Het werken in de praktijk is ontzettend afwisselend en inspirerend en ik doe mijn werk nog steeds met ontzettend veel plezier!